mail@medischpedicureaalten.nl| 06-54756936 of 0543-477480|

Niet iedereen heeft perfect gevormde voeten en mooie rechte tenen. Scheve tenen, hamertenen, klauwtenen, knobbels en zwellingen en likdoorns komen vaak voor. Met een teenstukje (orthese) van siliconen kunnen onze Pedicures heel veel problemen verhelpen of verlichten. Eelt en een likdoorn kan worden verwijdert maar omdat de oorzaak ( het drukpunt) niet verdwijnt, komt het telkens terug. Het doel van de orthese is om de oorzaak weg te nemen zodat de eelt vorming vermindert. Of gestopt kan worden.
Bij klachten zullen we altijd eerst de achterliggende oorzaak of aandoening willen weten. De pijn- en drukplek wordt onderzocht. Ook wordt er gekeken naar de bewegelijkheid van de voet en tenen. Onze medische pedicures kijken ook naar uw schoenen, werk en sport, om te kijken waar het probleem vandaan komt.

Drukverdelende Ortheses

Als de gewrichten niet beweeglijk genoeg meer zijn voor een corrigerende orthese ( deze corrigerende orthese wordt altijd door een podotherapeut vervaardigd) , dan kan een druk verdelende orthese de druk en wrijving verminderen. Een druk verdelende orthese zal blijvend gedragen moeten worden. Deze worden door onze medisch pedicures wel vervaardigd.

Likdoorns

Ortheses kunnen ook een beschermende functie hebben, voor bijvoorbeeld ontstekingen, pijnlijke knobbels of likdoorns. Een likdoorn of eksteroog ontstaat meestal op huidplekjes die onder druk staan of tegen elkaar aan schuren. Tussen tenen die tegen elkaar schuren of over elkaar heen liggen (ruitertenen) kunnen zich zachte likdoorns vormen.

Goede schoen

Veel problemen aan voeten en tenen kunnen voorkomen worden door goede schoenen te kopen. Tenen moeten in schoenen vrij kunnen bewegen, ook in de hoogte. Smalle, krappe schoenen kunnen het gewricht van de grote teen zodanig beknellen dat er op den duur een pijnlijke ontsteking en zwelling ontstaat, met soms een kromgroeiende teen als gevolg. Schoenen met hoge hakken belasten de tenen en de voorvoet in hoge mate, loop er daarom nooit te lang mee. Bij voorkeur zouden de hakken niet hoger zouden moeten zijn dan drie centimeter.

Vervaardiging

Ortheses worden van siliconen(rubber) gemaakt. Een orthese wordt direct op de teen gevormd, hierdoor is een perfecte pasvorm gewaarborgd.Ortheses nemen niet veel extra ruimte in, maar de schoen moet wel ruim genoeg zijn om de tenen met orthese erin te laten passen.

Onderhoud

U kunt de orthese reinigen met een zacht sopje en laten drogen op een handdoek. de orthese moet voor het slapen gaan afgedaan worden het beste is om het dan in een bakje met talkpoeder te bewaren.

Prijzen

Kijk op onze prijslijst voor de prijzen van deze mooie therapie vorm.

Orthese advies

In het begin zal de orthese niet altijd erg comfortabel zitten, geef uw voeten de tijd om even te wennen. Bouw het gebruik geleidelijk op, begin bijvoorbeeld met een half uur per dag. Normaal gesproken moet u na één tot twee weken gewend zijn. De orthese mag geen pijn doen of blaartjes veroorzaken! U kunt dit binnen één week constateren. Probeer de orthese eventueel eens in andere schoenen. Blijven er problemen, neem dan even contact met ons op. ’s Nachts hoeft u de orthese niet te dragen. De orthese blijft het beste zitten met sokken en dichte schoenen, mits daar voldoende ruimte voor is. Houd bij het kopen van nieuwe schoenen dus ook rekening met de orthese. Probeer, indien mogelijk, de orthese altijd met twee handen aan te brengen en te verwijderen (nooit trekken!)

hier ziet u een likdoorn onder de nagel

hier ziet u een likdoorn onder de nagel

er is een orthese gemaakt om het plekje druk vrij te leggen

er is een orthese gemaakt om het plekje druk vrij te leggen

zoals u ziet is het probleem door het dragen van de orthese opgelost

zoals u ziet is het probleem door het dragen van de orthese opgelost

We maken ook ortheses die meerdere tenen gelijk ontlasten

We maken ook ortheses die meerdere tenen gelijk ontlasten