mail@medischpedicureaalten.nl| 06-54756936 of 0543-477480|

Nagelreparaties

Nagelreparaties worden door al onze medisch pedicures uitgevoerd.
De nagelprothese is een techniek waarbij de natuurlijke nagel gedeeltelijk of volledig door een kunstnagel wordt vervangen. Deze zogenaamde nagelprothese kan worden vervaardigd door middel van gel of acryl. De nagel voelt heel natuurlijk aan en past perfect bij de natuurlijke nagel.

Het doel van het plaatsen van een kunstnagel is medisch gezien verantwoord. De kunstnagel zorgt ervoor dat de oorspronkelijk gevormde nagelwallen behouden blijven en voorkomt dat het nagelbed onjuist gaat opgroeien en blijvende nagelmisvormingen of ingroeien veroorzaakt.

Een reparatie van de nagel geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels. Uw teennagel kan weer gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd of gecorrigeerd worden zodat u weer een mooie esthetisch, goed verzorgde teennagel heeft.

De gelnagel kan gewoon gelakt ( lak verwijderen gebruik dan remover zonder aceton) worden net als de natuurlijke nagels, maar kan ook in een bedekkende teint vermengd worden om bijvoorbeeld een schimmelnagel te bedekken en er weer fris uit te laten zien. De gelnagel is goed toe te passen bij zowel mannen als vrouwen, daar de gel in natuurlijke kleuren verkrijgbaar is.

Waarvoor kan een nagelprothese dienen?

• Vervanging van (gedeeltelijk) ontbrekende nagels
• Correctie van vervormde nagels
• Behandeling en begeleiding van ingroeiende nagels
• Beschermlaag voor beschadigde of versplinterde nagels
• Versterking van zwakken nagels
• Het opvullen van missende nagelhoeken
• Het verfraaien van mycose (schimmel) nagels
• Begeleiding van de groei van de nagel na verlies door trauma (bijvoorbeeld een blauwe nagel)
• Ter verfraaiing van de teennagels met bijvoorbeeld een French pedicure of nail-art
Het wordt vaak gedaan bij schimmel nagels of als er een stuk is afgebroken of als er bewust een stuk is verwijdert of door verkeerd knippen.

Wat is een schimmelnagel.

Een schimmelnagel, in de volksmond ook wel “kalknagel” genoemd is een nagel welke geïnfecteerd is met een schimmel of een gist. Schimmelnagels komen heel veel voor, waarvan 98% aan de voeten en zelden aan de handen. Vermoed wordt dat de meeste schimmelnagels hun oorsprong hebben van een schimmelinfectie van de huid (zwemmerseczeem) die overslaat op de nagelplaat. Bijna een derde van de mensen met voetschimmel krijgt ook schimmelnagels

Schimmelnagels komen meestal voor op de nagel van de grote teen. Het probleem begint meestal aan het einde of/en aan de zijkant van de teennagel en verspreidt zich langzaam naar het begin van de nagel. Doordat de schimmel de nagel binnendringt verweekt de nagel en wordt deze dikker, brokkelig en kan zowel wit, geel en in een later stadium zelfs bruin verkleuren. Een schimmel remt ook de groei van de nagel af. Doordat de nagel omhoog kan komen te staan kan een schimmelnagel ook de nodige pijnklachten veroorzaken. In het ergste geval kan de nagel gaan scheuren of in zijn geheel loskomen, hierdoor is de kans groter dat de schimmel verspreidt naar de andere nagels.

Wie krijgt schimmelnagels en hoe komt dat?

Schimmelinfecties ontwikkelen zich door een samenspel van factoren. De schimmelsporen – de voortplantingscellen van de schimmel – houden zich bij voorkeur op in een warme, vochtige omgeving. In deze omgeving groeien de sporen gemakkelijk uit tot schimmels. Een schimmelinfectie wordt vaak opgelopen door op blote voeten rond te lopen in gemeenschappelijke douches, kleedkamers zwembaden, sporthallen en sauna’s. Op zich hoeft bet contact met deze sporen nog geen schimmelinfectie te veroorzaken. Maar de volgende factoren kunnen de schimmelgroei wel bevorderen, zodat de kans op een infectie aanzienlijk toeneemt:

• Onvoldoende afdrogen van de voeten
• Synthetische sokken en schoenenovermatige transpiratie
• Knellende schoenen
• Het hebben van suikerziekte
• Ouderen (30x meer kans)

Hoe kunnen schimmelinfecties worden behandeld?

Een schimmelnagel geneest niet spontaan. Sterker nog, in de loop van de tijd raken meestal steeds meer nagels aangetast. Schimmelnagels zijn immers besmettelijk. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw omgeving. hoe later ze behandeld wordt, hoe langer en moeilijker de genezing. Vandaar dat het zo belangrijk is om regelmatig uw nagels te inspecteren, vooral als u een risicopatiënt bent.

Behandelen kan op een paar manieren nl:
• Via de huisarts door middel van een tabletten kuur
• Via de buitenkant met een antimycotica deze kunt u oa in de praktijk kopen.
• Via laser techniek info hierover is in de praktijk en op de website aanwezig.

Uit cosmetisch oogpunt kan er een gelnagel geplaatst worden op de nagel welke aangetast is door een schimmelinfectie.